Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het kiezen van de juiste golfclubs is van cruciaal belang voor elke golfer die serieus bezig is met het verbeteren van zijn spel. De juiste merken golfclubs kunnen het verschil maken tussen een frustrerende ronde en een bevredigende prestatie op de golfbaan. In dit artikel bespreken we de topmerken in de golfindustrie, hun innovaties en waarom ze de moeite waard zijn om te overwegen voor jouw golfuitrusting.

1. De beste merken voor golfclubs

In de wereld van golfclubs zijn er enkele gevestigde merken die bekend staan om hun kwaliteit, vakmanschap en innovatie. Overweeg een van deze topmerken bij je keuze golfclubs:

Callaway:

Callaway - Big Bertha golfersonlineCallaway is een kracht om rekening mee te houden in de golfwereld, voortdurend innoverend en zich aanpassend aan de veranderende behoeften van golfers. Ze zijn toegewijd aan het helpen van spelers van alle niveaus om hun spel te verbeteren en meer plezier op de baan te hebben.

  • Bekend om: Hun innovatieve drivers, baanbrekende technologieën zoals de Big Bertha en hun brede assortiment golfuitrusting.
  • Wat maakt het een goed merk: Callaway staat bekend om zijn constante innovatie en het pushen van technologische grenzen in de golfuitrusting. Hun producten combineren geavanceerde technologie met een strak design, wat resulteert in clubs die zowel visueel aantrekkelijk zijn als uitstekende prestaties leveren.
  • Voor welke spelers: Callaway heeft een breed scala aan producten die geschikt zijn voor golfers van alle niveaus, van beginners tot professionals. Hun game-improvement clubs zijn ideaal voor amateur golfers, terwijl hun pro-lijn wordt gebruikt door veel van ‘s werelds top golfprofessionals.
  • Bijzonderheden: Callaway heeft in de loop der jaren diverse overnames gedaan, waaronder merken als Odyssey (bekend om putters) en TravisMathew (kleding). Dit heeft het merk in staat gesteld om een volledig scala aan golfproducten aan te bieden, van clubs en ballen tot kleding en accessoires.

callaway - merken golfclubs - golfersonline

TaylorMade:

TaylorMade blijft een van de meest invloedrijke en gerespecteerde namen in de golfuitrusting. Door voortdurend te innoveren en zich te richten op de behoeften van de speler, heeft het merk zich gevestigd als een favoriet onder golfers wereldwijd.

  • Bekend om: Hun leiderschap in driver innovatie, de introductie van metaalwoods, en hun prominente aanwezigheid op professionele tours.
  • Wat maakt het een goed merk: TaylorMade staat bekend om hun technologische vooruitgang en hun snelle aanpassingsvermogen aan de veranderende eisen van de golfsport. Ze hebben vaak de grenzen van clubdesign verlegd, wat resulteert in betere prestaties voor golfers op alle niveaus.
  • Voor welke spelers: TaylorMade produceert clubs voor golfers van elk niveau, van beginners tot de absolute top van de professionele ranglijst. Hun clubs zijn ontworpen voor maximale prestaties, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan afstand, precisie en speelbaarheid.
  • Bijzonderheden: Veel van ‘s werelds top golfprofessionals, waaronder Tiger Woods en Rory McIlroy, hebben gekozen voor TaylorMade-uitrusting vanwege de consistente kwaliteit en prestaties die het merk levert.

taylormade - merken golfclubs - golfersonline

Ping

Ping blijft een gerespecteerd en geliefd merk in de golfwereld, bekend om zijn innovatieve technologieën, hoge kwaliteitsstandaarden en toewijding aan het verbeteren van het spel voor golfers van alle niveaus.

  • Bekend om: Hun pionierswerk in het gebruik van investeringsgieten voor golfclubs en hun toonaangevende benadering van clubfitting.
  • Wat maakt het een goed merk: Ping staat bekend om zijn wetenschappelijke benadering van golfclubdesign en zijn toewijding aan innovatie. Het merk heeft altijd de nadruk gelegd op het produceren van clubs die de prestaties voor golfers van alle niveaus verbeteren.
  • Voor welke spelers: Hoewel Ping clubs produceert die geschikt zijn voor professionals en top amateurs, hebben ze ook een sterke reputatie opgebouwd voor het maken van clubs die bijzonder vergevingsgezind en geschikt zijn voor de gemiddelde golfer.
  • Bijzonderheden: De naam “Ping” is afgeleid van het geluid dat wordt geproduceerd wanneer een putter van het merk (de originele Ping 1A putter) een golfbal raakt. Ook was Ping een van de eerste merken die nadruk legde op clubfitting, wat nu een standaardpraktijk is in de industrie.

ping - merken golflclubs

Mizuno:

mizuno - merken golfclubsMizuno staat synoniem voor kwaliteit en traditie in de golfwereld. Met een onwankelbare toewijding aan prestaties en vakmanschap heeft het merk een loyale aanhang opgebouwd onder golfers die op zoek zijn naar het allerbeste in clubdesign en -functionaliteit.

  • Bekend om: Hun hoogwaardige ijzers, vooral de gesmede ijzers, die bekend staan om hun uitzonderlijke gevoel en precisie.
  • Wat maakt het een goed merk: Mizuno heeft een rijke traditie in vakmanschap en is toegewijd aan het produceren van golfclubs van de hoogste kwaliteit. Hun technologie en ontwerpfilosofie richten zich op het leveren van puurheid en consistentie bij elke slag.
  • Voor welke spelers: Mizuno’s ijzers zijn vooral geliefd bij lage handicappers en tourprofessionals vanwege hun feedback en controle. Echter, het merk produceert ook game-improvement clubs die geschikt zijn voor middel- tot hoge handicappers.
  • Bijzonderheden: Mizuno’s Grain Flow Forging-proces is uniek en zorgt voor een consistent en betrouwbaar gevoel in hun ijzers. Dit proces wordt al jaren gebruikt en is een van de kenmerken die Mizuno onderscheidt van andere merken.

Cobra

cobra - merken golfclubsCobra is in de loop der jaren synoniem geworden met innovatie en heeft een loyale aanhang opgebouwd onder golfers die op zoek zijn naar kwaliteit en prestaties.

  • Bekend om: Innovatieve designs, kleurrijke clubs en de Baffler-technologie.
  • Wat maakt het een goed merk: Cobra staat bekend om zijn vooruitstrevende technologieën en het voortdurend pushen van de grenzen van wat mogelijk is in golfclubdesign. Ze waren een van de eerste merken die zich richtten op het maken van golf toegankelijker en leuker voor de gemiddelde golfer door het introduceren van grotere clubhoofden en game-improvement technologieën.
  • Voor welke spelers: Cobra heeft een breed scala aan clubs die geschikt zijn voor alle niveaus van golfers. Hun game-improvement clubs zijn vooral populair bij beginners en middenniveau golfers, terwijl hun pro-lijn ook wordt gebruikt door enkele van de beste spelers ter wereld.
  • Bijzonderheden: Cobra staat ook bekend om zijn samenwerking met Rickie Fowler, een van de meest herkenbare gezichten in de professionele golfsport, die helpt bij het ontwerpen en promoten van hun clubs.

Titleist:

Titleist heeft zich gevestigd als een merk dat staat voor uitmuntendheid en traditie in de golfwereld. Ze hebben een rijke geschiedenis en blijven een favoriete keuze voor veel spelers over de hele wereld.

  • Bekend om: Hun premium golfballen, in het bijzonder de Pro V1, en hun hoogwaardige golfclubs.
  • Wat maakt het een goed merk: Titleist staat symbool voor traditie, kwaliteit en prestaties in de golfwereld. Ze zijn consistent in hun toewijding aan kwaliteit en hebben een reputatie opgebouwd als een van de meest vertrouwde merken in de sport.
  • Voor welke spelers: Titleist is geschikt voor een breed scala aan spelers, van weekendgolfers tot top professionals. Hun clubs zijn ontworpen met precisie en vakmanschap, wat ze aantrekkelijk maakt voor serieuze spelers die het beste uit hun spel willen halen.
  • Bijzonderheden: Naast hun golfclubs is Titleist ook bekend om hun voortdurende innovatie in golfbaldesign. De Pro V1 en Pro V1x golfballen worden vaak beschouwd als de gouden standaard in de industrie, geliefd om hun consistentie, afstand en gevoel.

titleist - merken golfclubs

2. Innovaties in golfclubs van topmerken

De beste merken golfclubs investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om golfclubs te produceren die de prestaties van golfers kunnen verbeteren. Enkele opmerkelijke innovaties zijn onder andere:

 • Verstelbare gewichten: Hiermee kun je het zwaartepunt aanpassen voor meer controle en afstand.
 • Face technologie: Dit zijn dunne clubfaces die de balsnelheid vergroten en de afstand verhogen.
 • Forged clubhoofden: Deze garanderen een zachte, consistente impact en feedback.
 • Holle constructie: Dit zijn hybride ontwerpen die vergevingsgezindheid bieden zonder afstand op te offeren.
 • Inserts in putters: Deze bevorderen een soepele roll en consistentie.

3. Topmodellen van topmerken golfclubs

Hier zijn enkele van de topmodellen van de beste merken golfclubs die momenteel op de markt zijn:

Titleist:

Titleist T-Series Ijzers: Deze serie omvat de T100, T200 en T300 ijzers. Elk model is ontworpen voor een specifiek type speler, variërend van tourprofessionals (T100) tot spelers die meer vergevingsgezindheid en afstand zoeken (T300).

 • Titleist TS (Titleist Speed) Serie: Deze serie omvat drivers en fairway woods. De TS2 en TS3 zijn gericht op snelheid en afstand, terwijl de latere toevoegingen, TS4 en TS1, specifieke behoeften van spelers aanpakken, zoals spinreductie (TS4) of maximale lancering (TS1). Klik hier voor meer informatie.
 • Titleist Vokey Design SM8 Wedges: Deze wedges, ontworpen door Bob Vokey, zijn erg populair onder zowel amateurs als professionals en staan bekend om hun precisie en veelzijdigheid rond de greens.
 • Titleist Scotty Cameron Putters: Een van de meest gewaardeerde puttermerken ter wereld, Scotty Cameron putters zijn bekend om hun vakmanschap, kwaliteit en prestaties.

Ping:

 • Ping G425 Serie: Deze serie omvat drivers, fairway woods, hybriden en ijzers. Ze staan bekend om hun consistentie, vergevingsgezindheid en allround prestaties.
 • Ping i210 en i500 Ijzers: De i210 richt zich op spelers die op zoek zijn naar precisie en gevoel, terwijl de i500 een afstandgericht ontwerp heeft met een gesmeed gezicht voor een betere balversnelling.
 • Ping Blueprint Ijzers: Dit zijn blad-ijzers gericht op zeer bekwame spelers, die een premium gesmede uitvoering en precisie bieden.
 • Ping Sigma 2 Putters: Een serie putters met een instelbare shaftlengte en diverse hoofdontwerpen om tegemoet te komen aan verschillende putting stijlen en voorkeuren.
 • Ping Glide 3.0 Wedges: Ontworpen voor verbeterde spin en controle rond de greens.

TaylorMade:

 • TaylorMade SIM (Shape In Motion) Serie: Deze serie omvat drivers, fairway woods en hybriden. Ze zijn ontworpen voor maximale snelheid en vergevingsgezindheid. De SIM2, een vervolg op de originele SIM, bracht verdere verbeteringen en optimalisaties.
 • TaylorMade P-Series Ijzers: Deze serie bestaat uit verschillende modellen, waaronder de P7MB, P7MC, P770 en P790. Elk model is gericht op een bepaald type golfer, variërend van tourprofessionals tot diegenen die meer vergevingsgezindheid en afstand zoeken.
 • TaylorMade Milled Grind Wedges: Deze wedges zijn bekend om hun precisie-maalprocessen, waardoor ze consistentie en betrouwbaarheid bieden bij elke slag.
 • TaylorMade Spider Putters: Een van de meest herkenbare putterontwerpen op de markt, de Spider putters staan bekend om hun stabiliteit en consistentie op de greens.

Callaway:

 • Callaway Epic Serie: Deze serie omvat drivers en fairway woods, en is bekend om hun Jailbreak-technologie, die is ontworpen om de bal snelheid en afstand te maximaliseren. De Epic Flash en later de Epic Max zijn populaire modellen uit deze serie.
 • Callaway Mavrik Serie: Deze serie bevat drivers, fairway woods, hybriden en ijzers. Ze zijn ontworpen met behulp van kunstmatige intelligentie om de prestaties te optimaliseren.
 • Callaway Apex Ijzers: Deze ijzers combineren gesmeed staal met technologie voor zowel gevoel als prestaties. Er zijn verschillende modellen, waaronder de Apex, Apex Pro en Apex DCB, die gericht zijn op verschillende soorten spelers.
 • Callaway JAWS MD5 Wedges: Deze wedges zijn ontworpen voor maximale spin en controle rond de greens, dankzij hun specifieke groefontwerp.
 • Callaway Odyssey Putters: Odyssey, een dochteronderneming van Callaway, is een van de meest erkende puttermerken ter wereld. Ze hebben verschillende series, waaronder de Stroke Lab en White Hot, die populair zijn bij spelers van alle niveaus.

Mizuno:

 • Mizuno JPX Serie: Deze serie bevat verschillende ijzers, zoals de JPX 921 Hot Metal, JPX 921 Forged en JPX 921 Tour. Ze zijn ontworpen voor een combinatie van afstand, gevoel en controle, en richten zich op verschillende soorten spelers.
 • Mizuno MP Serie: Deze serie van gesmede ijzers, zoals de MP-20 en MP-20 MMC, is gericht op betere spelers die op zoek zijn naar precisie en een zacht gevoel. Het zijn vaak blad-ijzers of spelerscavity-ijzers.
 • Mizuno T20 en T22 Wedges: Deze wedges zijn ontworpen voor precisie rond de greens met een klassiek teardrop-profiel en CNC gefreesde groeven voor consistente spin.
 • Mizuno ST Serie Drivers: De ST200 en ST-Z drivers zijn ontworpen voor snelheid en stabiliteit, met verschillende modellen die passen bij verschillende spelersbehoeften en -voorkeuren.
 • Mizuno M.Craft Putters: Deze serie putters is gemaakt van gesmeed en gefreesd koolstofstaal voor een uitstekend gevoel en precisie op de greens.

Cobra:

 • Cobra RADSPEED Serie: Deze serie bevat drivers, fairway woods, hybriden en ijzers. Ze zijn ontworpen rond de ‘RADIAL WEIGHTING’ technologie om een optimale balans van snelheid, afstand en vergevingsgezindheid te bieden.
 • Cobra King Forged Serie: Deze ijzers zijn ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar een combinatie van gevoel, precisie en afstand. Er zijn verschillende modellen zoals de King Forged TEC en King Forged MB/CB.
 • Cobra King MIM Wedges: Deze wedges zijn vervaardigd met een ‘Metal Injection Molding’ proces om precisie en consistentie te bieden rond de greens.
 • Cobra King F9 Speedback: Deze serie, die eerder werd gelanceerd dan de RADSPEED, omvat drivers, woods en ijzers die zijn ontworpen voor snelheid en aerodynamica.
 • Cobra King Putters: Cobra heeft ook een reeks putters die technologieën bevatten zoals 3D-printing en een specifiek gewichtssysteem voor optimale prestaties.
 • Cobra One Length: Geïnspireerd door PGA Tour professional Bryson DeChambeau, biedt Cobra ook een reeks clubs waarbij alle ijzers dezelfde lengte hebben, bedoeld om consistentie en herhaalbaarheid in de swing te bevorderen.

4. Clubfitting en merken golfclubs

Bij het kiezen van golfclubs is clubfitting essentieel om ervoor te zorgen dat de clubs perfect bij jouw lichaamsbouw en speelstijl passen. Veel topmerken bieden clubfitting services om de clubs op maat te maken voor jouw unieke behoeften.

5. Waar golfclubs kopen?

Je kunt golfclubs kopen bij golfwinkels, gespecialiseerde golfwinkels, online retailers en zelfs rechtstreeks bij de fabrikanten. Het is essentieel om betrouwbare verkopers te kiezen en, indien mogelijk, clubs uit te proberen voordat je koopt.

De meest complete golfwebsite van Nederland. Door en voor golfers!

Over Ons

GolfersOnline is een handelsmerk van van de Leest Online. We proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren over de sport waar we zo gepassioneerd over zijn. 

Contact

Info@golfersonline.nl

Nieuwsbrief

Golfersonline © All Rights Reserved by van de Leest Online